Photos say a lot, but in this case certainly not everything, because the high ceilings and loft structure make it an absolute ‘experience house’. So, you are invited to come and feel this house; guaranteed it is even more practical and surprising than the photos make it seem.

This spacious penthouse was completely reconstructed in 2020 and converted into a very luxurious high-end home. In addition, it is also a very cleverly arranged home with plenty of cupboard and storage space.

The house has been renovated while retaining the loft atmosphere but classified as a usable house in which loft, design and daily practical living comfort come together.

The details of the house have been taken care of down to the very last step, which makes living in this home extremely comfortable.

The penthouse – very centrally located in the popular De Aker – is located on the highest floors, the seventh and eighth floors, of an excellently maintained, modern and small-scale apartment complex.

There are only three homes on the top floors of this beautifully designed complex, with this penthouse having its own entrance. This house is by far the most beautiful in the complex.

From the entire penthouse there is a magnificent panoramic view of the adjacent greenery and the water-rich environment. All amenities, including public transport, are right on the doorstep.

Layout:

The hall with a ceiling of 4.6 meters high, provides access to the wardrobe with plenty of storage space, neatly concealed behind a beautiful custom steel design door with frosted glass. The hall also provides access to the modern toilet; an electric bidet toilet with heated toilet seat and LED lighting. All pipes in the toilet have been concealed and the whole is neatly finished and equipped with Philips Hue recessed spotlights.

The entire penthouse has an exclusive, solid American walnut wood floor. This special type of wood provides a luxurious yet very warm appearance in the otherwise sleek, modern home.

From the hall, the double-opening steel pivot doors provide a royal entrance to the house. The doors are 2.65 meters high and the associated window panels reach the ceiling of almost 5 meters.

What is immediately noticeable in the house are the large windows on three sides that provide plenty of light and a magnificent panoramic view.

Adjacent to the living room is the spectacular roof terrace of 55m2 through double doors and windows of 3.5 meters high. It is located on the east with sun from the morning until well into the afternoon and at the back also in the afternoon and evening. The entire windows plus doors are equipped with electrically operated blinds with remote control.

The meadow area can be seen from the roof terrace with lots of privacy and there is a beautiful view of the Zuidas and Schiphol. The professionally landscaped roof terrace is equipped with decking, a boxwood hedge, water tap, multiple sockets and full lighting for a beautiful effect of an extended living room in the evening.

The sloping ceiling of the living room is completely continuous in the top floor and equipped with Philips Hue Color recessed spotlights over the entire surface.

Adjacent to the extremely spacious living room is the modern open kitchen (January 2021) with the most modern appliances from the Bosch quality brand, and a Novy extractor hood with remote control with self-cleaning plasma filter and dimmable lighting. The combi oven has an automatic cleaning function, the gas stove (90 cm) is made of ceramic glass and equipped with the most powerful wok burner.

The windows adjacent to the kitchen, which are located on the sun from the afternoon, are equipped with electrically operated blinds through white bamboo blinds.

Next to the kitchen is the indoor utility room with connections for a washing machine, condenser dryer and a very spacious, well-arranged storage facility for groceries and belongings. The powerful central heating boiler in the utility room is from October 2020, the drain pipe from the boiler to the chimney on the roof has then also been completely renewed.

The wall in the living room opposite the open kitchen has a cozy bio-ethanol-fireplace.

From the hall to the upper floor; the stairs and the entire top floor, except for the bathroom, is fitted with velvety soft high-pile quality carpet.

Landing with second videophone. The first of the three bedrooms is furnished as a spacious office with open connection to the living room and therefore a beautiful view over the loft, the roof terrace and the surroundings outside.

Opposite the office is the modern bathroom, equipped with an electric bidet toilet with heated toilet seat and LED lighting, ample storage space, and showering in a real wellness experience with a unique high sloping ceiling with Philips Hue Color recessed spotlights.

The master bedroom is wonderfully spacious and light, has a panoramic view and is equipped with more than enough practical storage options. The sloping, high ceiling is also equipped with Philips Hue Color recessed spots.

The third bedroom is furnished as a very spacious walk-in closet where the space up to the high ceiling has been used. The walk-in closet is equipped with recessed spotlights and the huge wall mirror completes the walk-in closet.

In the very spacious storage room of 8 m2 with racking in the basement, you can store multiple bicycles and your personal items easily, clearly and safely.

Location:

The penthouse is located in one of the youngest districts of Amsterdam: the emerging Amsterdam Nieuw-West. Here all amenities are within reach.

For your daily shopping you can go to shopping center De Dukaat, across the street. Here you will find many shops, including: a large Jumbo supermarket with a liquor store, a delicious bakery, butcher’s shop, drugstore, fresh nut and cheese shop, a large bicycle shop, clothing repair/dry cleaning, nursery, fish shop for daily fresh fish and a health center with pharmacy.

The gym Basic Fit is a 5-minute walk away at the intersection of Pieter Calandlaan and Baden Powellweg. You will also find many other shops and restaurants and a large Albert Heijn supermarket here.

Nature is also easily accessible, with the bird-rich Vrije Geer Nature Park only a ten-minute walk away. The vast Park de Oeverlanden with the Nieuwe Meer and the Amsterdamse Bos are easily accessible by bike at a short distance.

The house is well connected to public transport, with several tram and bus stops in front of the door and around the corner. Amsterdam Lelylaan train station is nearby.

Tram 1 and the night buses to and from the center are at your doorstep, and you can reach the heart of Schiphol in just 20 minutes by bike or by public transport.

The house is very well located in relation to the A4 and A9.

Particularities:

– PENTHOUSE in LOFT style with phenomenal view

– Completely turnkey furnished, ready to move in

– Luxurious and high-quality finish with a sharp eye for detail

– Top floors of a modern and small-scale apartment complex

– Centrally located in Amsterdam New West

– Building is equipped with elevator and security cameras

– All walls and ceilings plastered tightly

– Entire house equipped with Philips Hue Color recessed spotlights; every room can be conjured up to 16 million colors, controllable with existing switches, or smartphone

– Luxurious solid American walnut floor Dec. 2020 completely sanded and equipped with 2-component paint for long-term protection

– HR++ double glazing

– Energy label B

– Fully automatic, remote controlled blinds on both sides

– Energy-efficient and quiet, modern A-label central heating boiler (Oct. 2020) of type Intergas HRE 36/30 A with large capacity and equipped with air/dirt separator and new flue gas discharge duct

– Well-maintained ventilation system with wireless control bathroom upstairs and kitchen downstairs

– Digital thermostat, controllable via smartphone

– Internet connection for high-speed fiber optic available in the house

– Three bedrooms, 1 of which is currently used as a very spacious office with beautiful views

– Spacious roof terrace of 55 m2

– Spacious utility room for all imaginable necessary storage

– External storage room of 8 m2

– Entire building and the penthouse itself are well maintained and in optimal condition

– Free parking without a permit in the spacious parking facility at the apartment complex, with always plenty of parking space

– Charging station for electric charging in front of the door

– Property has been measured NEN 2580, measurement report available